محل تبلیغات شما
استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی
روزه نگرفتن به احتمال ضرر



روزه نگرفتن به احتمال ضرر
س1056 -  اگر فردی به‌خاطر عذری قوی، پنجاه درصد احتمال دهد که روزه بر او واجب نیست و به همین دلیل روزه نگیرد، ولی بعداً معلوم شود که روزه بر او واجب بوده، از جهت قضا و کفّاره چه حکمی دارد؟

ج -  اگر افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان به مجرد احتمال عدم وجوب روزه بر وی باشد، در فرض سؤال علاوه ‌بر قضا، کفّاره هم بر او واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلایی داشته باشد، کفّاره واجب نیست، ولی قضا بر او واجب است.
منع پزشک غیر امین
س1057 - بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع می‌ کنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟

ج -  تشخیص خود مکلف ملاک است. در صورتی که مکلف احتمال عقلایی بدهد و بترسد که روزه برای او ضرر داشته باشد روزه بر او واجب نیست. البته ترس از ضرر گاهی از گفته متخصص امین و گاهی از تجربه بیمارهای مشابه یا تجربه خود انسان حاصل می‌شود.


 ترمیم یا کشیدن دندان فرد روزه‌دار
س1058 -  آیا کارهای دندانپزشکی از قبیل کشیدن دندان، عصب کشی، بی‌حسی، پر کردن، روزه را باطل می‌‌کند؟

ج -  اگر چیزی وارد حلق نشود، روزه صحیح است.


  روزه زن باردار و شیرده با ترس از ضرر
س1059 -  زنی در دو سال متوالی در ماه مبارک رمضان حامله بوده و قدرت روزه گرفتن در آن ایام را نداشته است، ولی در حال حاضر توانایی روزه گرفتن را دارد، حکم او چیست؟ آیا کفّاره جمع بر او واجب است یا فقط قضای آن را باید به‌جا آورد؟ تأخیر او در قضای روزه چه حکمی دارد؟

ج -  اگر بر اثر عذر شرعی روزه ماه رمضان را نگرفته، فقط قضا بر او واجب است و درصورتی که عذر او در خوردن روزه، خوف از ضرر روزه بر جنین یا کودکش بوده، باید علاوه‌بر قضا، برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه بپردازد و اگر قضا را بعد از ماه رمضان تا ماه رمضان سال بعد، بدون عذر شرعی به تأخیر انداخته، فدیه دیگری هم بر او واجب است یعنی باید برای هر روز یک مدّ طعام به فقیر بدهد و در صورتی که عذر او خوف ضرر برای خودش بوده، حکم سایر موارد خوف ضرر را دارد که در صورت استمرار این خوف تا ماه رمضان سال بعد، قضا از وی ساقط است و فقط فدیه (یک مد طعام) بر او واجب است.

رسیدن به محل اقامت؛ بعد از اذان ظهر
س1060 - اگر به جایی سفر کنم که قصد دارم ده روز در آنجا بمانم ولی بعد از اذان ظهر به آنجا برسم، آیا روزه آن روز صحیح است؟
ج -  روزه آن روز صحیح نیست و باید قبل از اذان ظهر در محل اقامت ده روز باشید.


استفراغ عمدی در حال روزه
س1061 -  استفراغ عمدی موجب بطلان روزه است و آیا کفاره هم دارد؟
ج -  استفراغ عمدی موجب بطلان روزه است و کفاره هم دارد.

س1062 -  کسی که روزه است و بوی غذا را استشمام کند و بزاقش ترشح شود اگر این بزاق را قورت بدهد روزه‌اش باطل می‌شود؟
ج -  در فرض سؤال باطل نمی‌شود.

روزه گرفتن در اماکن چهارگانه تخییر
س1063 -  در اماکنی که نمازگزار بین کامل و شکسته خواندن نماز مخیّر است، همچون مسجدالحرام و مسجدالنبی وحائر حسینی و مسجد کوفه، اگر کسی کمتر از ده روز بماند، آیا بدون قصد ده روز جایز است روزه بگیرد؟
ج - حکم تخییر در اماکن چهارگانه اختصاص به نماز دارد؛ و روزه‌ مسافری که قصد اقامت ده روز نکرده، صحیح نیست.

نذر روزه در سفر در ماه رمضان
س1064 -  کسی که در ماه رمضان در سفر است، آیا می‌‌تواند نذر کند روزه بگیرد؟

ج -  خیر، جایز نیست.



س949 - دخترى که خود و خانواده‌اش نمى‌توانند یک جا جهیزیه او را تهیه کنند....؟

س948 - فردى مقدارى از جهیزیّه دخترش را جمع آورى کرده و کنار گذاشته است. پس از چهار سال هنوز دختر ازدواج نکرده...؟

س947 - اگر پدرى جهیزیه‌ى دختر را از مال خمس نداده تهیه کرده باشد و خمس آن را نپردازد، آیا پرداخت خمس آن بر دختر لازم است؟

روزه ,  ,واجب ,روز ,رمضان ,ضرر ,بر او ,او واجب ,واجب است ,ماه رمضان ,ده روز

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اجتماعی شرایط قرارداد سند اجاره ای disracimap پله پله تا ملاقات خدا نظافت، نظافت منزل، نظافت محل كار، انجام کلیه امور نظافتی و خدماتی باکادری مجرب(شبانه روزی)، مراکز خصوصی و دولتی حکایت و شعر پند آموز دانلود رایگان فیلم ،سریال و آهنگ های جدید miepinmortri شمع فانتزی رومیزی هندوانه انار سیب کریستال فلزی کاکتوس عشق لاو love خوشبخت باش